Produktionsdato – 16/5/09
45 l vand
10,0 kg Pale ale malt
2,0 kg munich malt
0,4 kg coffee malt
2,0 kg aroma 150 malt
1,0 kg chocolate malt
0,7 kg spray malt
100 g East Kent Golding humle 4,8%
50 g Fuggles humle 4,0%
23 g enebær
S-04 gær
0.00: 45 l vand i gruekedel
1.15: 10 kg pale ale malt, 2 kg munich malt, 0,4 kg coffee malt, 2 kg aroma 150 malt og 1 kg chokolate malt tilsættes når vandet er 68 grader – holdes på 68 grader
1.50: 5 l koldt vand tilsættes
2.55: Temperatur hæves til 73 grader
3.00: 73 grader
3.20: Sigten med malten hives op, og presses for at få alt med. 10 l vand på 78 grader hældes over sigten med mask – sparges. Urten bringes til kogning
3.30: Temperatur hæves til 100 grader
4.05: 40 g East Kent Goldig 4,8% og 23 g tørrede enebær tilsættes
4.30: 700 g spray malt tilsættes
4.45: 40 g East Kent Golding 4,8% og 20 g Fuggles 4,0% tilsættes
5.00: 20 g East Kent Golding 4,8% og 30 g Fuggles 4,0% tilsættes
5.10: Urten hældes på gærtank ved ca. 80 grader. Original Gravity (OG) måles til 1080. Vi prøver en ny teknik med at lade urten køle ned i gærtankene, så vi er sikre på de er helt sterile. Når temperaturen så er nede i gæringstemperatur, så tilsættes gæren – det er typisk efter et døgns tid.
17/05/09: S-04 gæren tilsættes. Gærtankene placeres på 21 grader
21/05/09: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 21 grader
01/06/09: Final Gravity (FG) måles til 1024. Alkohol måles til 7.2 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 19 liter; 84 g rørsukker. Carbonering i gærtank 2 med 19 liter; 84 g rørsukker. Tankene står i 20 min. Der er flasket 38 liter i alt.
01/12/09: Klar til drikning
Råvarer ca. 315,- kr. – Literpris ca. 8,5 kr.