Humle hovedpinen – IPA

Produktionsdato – 16/5/09

50 l vand
12,0 kg Pale ale malt
0,73 kg amber malt
0,5 kg hvede
2,0 kg munich malt
100 g East Kent Golding humle 4,8%
200 g Cascade humle 5,8%
50 g amarillo humle 8,9%
S-04 gær

0.00: 50 l vand i gruekedel
1.00: 12 kg pale ale malt, 2 kg munich malt, 0,73 kg amber malt og 0,5 kg hvede tilsættes når vandet er 68 grader – holdes på 68 grader
2.30: Temperatur hæves til 73 grader
2.35: 73 grader
2.50: Sigten med malten hives op, og presses for at få alt med. 8 l vand på 78 grader hældes over sigten med mask – sparges. Urten bringes til kogning
3.10: Temperatur hæves til 100 grader
3.40: 50 g amarillo humle 8,9% og 50 g cascade 5,8% tilsættes
4.20: 100 g East Kent Golding 4,8%
4.30: 50 g cascade 5,8% tilsættes
4.35: 50 g cascade 5,8% tilsættes
4.40: Urten hældes på gærtank ved ca. 80 grader og 50 g cascade 5,8% tilsættes som tørhumle i gærtankene. Original Gravity (OG) måles til 1066. Vi prøver en ny teknik med at lade urten køle ned i gærtankene, så vi er sikre på de er helt sterile. Når temperaturen så er nede i gæringstemperatur, så tilsættes gæren – det er typisk efter et døgns tid.

17/05/09: S-04 gæren tilsættes. Gærtankene placeres på 21 grader

21/05/09: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 21 grader

01/06/09: Final Gravity (FG) måles til 1024. Alkohol måles til 5.5 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 19 liter; 90 g rørsukker. Carbonering i gærtank 2 med 11 liter; 52 g rørsukker. Tankene står i 20 min. Hældes på flaske. Der er flasket 31 liter i alt.

15/06/09: Klar til drikning

Råvarer ca. 325,- kr. – Literpris ca. 10,5 kr.