Produktionsdato – 03/07/2012
50 liter vand
5.0 kg Pale Ale malt – EBC 5.5
5.0 kg Pilsner malt – EBC 4
2.0 kg Caramunich Type II malt – EBC 120
2.0 kg Melanoidin malt – EBC 70
5.0 kg rørsukker
100 g Magnum 12.8%
100 g Fuggles 4.8%
100 g stjerne anis
33 g nelliker
S-33 gær
50 l vand i gruekedel
Malten tilsættes når vandet er 67 grader i 90 minutter
Temperaturen hæves til 74 grader og herefter i 30 minutter
Sigten med masken løftes op og sparkes med 16 liter vand på 74 grader – drypper af.
Urten bringes til kogning
Urten koger ved 100 grader og 100g Magnum 12.8%
Efter 15 minutter tilsættes 100 g stjerne anis og 33 g nelliker
Efter yderligere 15 minutter tilsættes 50g Fuggles 4.8%
Efter yderligere 20 minutter tilsættes 50g Fuggles 4.8% og 5000g rørsukker
Urten afkøles til 32 grader
OG (original gravity) måles til 1100. Urten hældes på to gærtanke med henholdsvis 24 liter og 22,5 liter.
Gæren tilsættes ved 32 grader
08/07/12: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 24 grader
18/07/12: Final Gravity (FG) måles til 1024. Alkohol måles til 10.1 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 22,5 liter; 114 g rørsukker. Carbonering i gærtank 2 med 24 liter; 116 g rørsukker. Tankene står i 20 min. Hældes på flaske. Der er flasket 41,5 liter. Stilles ved 21 grader.
01/12/12: Klar til drikning