Hylde-knægten

Produktionsdato – 31/7/08

55 l vand
12,7 kg Pale ale malt
50 g Styrian Goldings humle – alphasyre 5,0%
50 g Cascade humle – alphasyre 6,8%
7 kviste hyldeblomst – 60g
Lidt rørsukker
Lidt Safale S-04 gær

0.00: 55 l vand i gruekedel
1.15: 12,7 kg pale ale malt tilsættes når vandet er 70 grader – holdes på 70-72 grader
2.45: sigten med malten hives op, og presses for at få alt med. 8 l vand på 78 grader hældes over sigten med mask – sparkes. Urten bringes til kogning
3.25: 50 g Styrian Golding humle, 30 g Cascade humle og 7 kviste hyldeblomst tilsættes den kogende urt (100 grader)
4.05: 10 g Cascade humle tilsættes
4.15: 10 g Cascade humle tilsættes
4.25: Humlen tages op og køleren sættes i
5.30: Urten hældes på gærtank ved 27.5 grader. Original Gravity (OG) måles til 1056. Gæren tilsættes. Gærtankene placeres på 25-26 grader

04/08/08: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 23 grader

15/08/08: Final Gravity (FG) måles til 1018. Alkohol måles til 5.0 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 17 liter; 83 g rørsukker og lidt gær. Carbonering i gærtank 2 med 22 liter; 106 g rørsukker og lidt gær. Tankene står i 20 min. Hældes på flaske. Blå kapsel på gærtank 1 og rød kapsel på gærtank 2. Der er flasket 40 liter i alt.

30/08/08: Klar til drikning

NB. 4 liter vand tappet af ved tilsætning af malt. Gærstarter med gær og ½ l distileret vand på 24 grader bruges ved tilsætning af gæren til urten. Gærstarteren sættes over ca. 1 time før gæren skal i urten.

Råvarer ca. 200,- kr. – Literpris ca. 5,- kr.