Produktionsdato – 27/3/10
31 l vand
8,0 kg Pale ale malt – EBC 4
500 g spray malt lys – EBC 8
500 g carafa type III – EBC 1400
600 g Chokolate malt – EBC 900
100 g coffee light – EBC 250
500 g aroma 150 malt – EBC 150
500 g munich 25 malt – EBC 25
100 g smoke malt – EBC 4
50 g Amarillo humle 9,0%
50 g East Kent Golding humle 5,6%
100 g engelsk lakrids
t-58 gær
0.00: 31 l vand i gruekedel
0.35: 8,0 kg Pale ale malt, 500 g spray malt lys, 500 g carafa type III, 600 g Chokolate malt, 100 g coffee light, 500 g aroma 150 malt ,500 g munich 25 malt, 100 g smoke malt tilsættes når vandet er 70 grader – holdes på 70 grader
2.05: Temperatur hæves til 76 grader
2.20: 76 grader
2.35: Sigten med malten hives op, og presses for at få alt med. 10 l vand på 72 grader hældes over sigten med mask – sparges. Urten bringes til kogning
3.15: Temperatur hæves til 100 grader
3.40: 25 g EKG 5,6% og 50 g engelsk lakrids tilsættes
4.10: 25 g amarillo 9,0% og 500 g spraymalt tilsættes
4.25: 25 g amarillo 9,0% og 50 g engelsk lakrids tilsættes
4.35: 16 g “klar urt” tilsættes
4.40: 25 g EKG 5,6% tilsættes
4.45: Urten hældes på gærtank ved ca. 80 grader. Original Gravity (OG) måles til 1091. Når temperaturen så er nede i gæringstemperatur, så tilsættes gæren – det er typisk efter et døgns tid.
28/03/10: T-58 gæren tilsættes. Gærtankene placeres på 21 grader
05/04/10: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 21 grader
11/04/10: Final Gravity (FG) måles til 1035. Alkohol måles til 7.3 Vol. %. Carbonering i gærtanken med 21,5 liter; 99 g rørsukker. Tanken står i 20 min. Hældes på flaske. Der er flasket 19,6 liter i alt. Stilles ved 21 grader i 2 uger.
01/07/10: Klar til drikning
Råvarer ca. 345,- kr. – Literpris ca. 17,6 kr.