Produktionsdato – 28/3/10
40 l vand
7,0 kg Pale ale malt – EBC 4
500 g hvede malt lys – EBC 4
500 g cara 20 malt – EBC 20
500 g munich 15 malt – EBC 25
50 g Chinook humle 13,9%
50 g Centennial humle 11,7%
1 kg honning
20 g citronskal
100 ml friskpresset citronsaft
S-04 gær
0.00: 50 l vand i gruekedel
0.50: 7 kg pale ale malt, 0,5 kg hvede malt, 0,5 kg cara 20 malt og 0,5 kg munich 15 malt tilsættes når vandet er 69 grader – holdes på 69 grader
2.20: Temperatur hæves til 74 grader
2.30: 74 grader
2.50: Sigten med malten hives op, og presses for at få alt med. 10 l vand på 75 grader hældes over sigten med mask – sparges. Urten bringes til kogning
3.10: Temperatur hæves til 100 grader
3.35: 25 g centennial 11,7% tilsættes
4.05: 25 g chinook 13,9% tilsættes
4.20: 25 g chinook 13,9%, 20 g citronskal og 100 ml citronsaft tilsættes
4.25: 16 g “klar urt” tilsættes
4.30: 25 g centennial 11,7% og 1 kg honning tilsættes
4.40: Urten hældes på gærtank ved ca. 80 grader. Original Gravity (OG) måles til 1070. Når temperaturen så er nede i gæringstemperatur, så tilsættes gæren – det er typisk efter et døgns tid.
29/03/10: S-04 gæren tilsættes. Gærtankene placeres på 21 grader
05/04/10: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 21 grader
11/04/10: Final Gravity (FG) måles til 1019. Alkohol måles til 6.7 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 21 liter; 89 g rørsukker. Carbonering i gærtank 2 med 7,5 liter; 32 g rørsukker. Tankene står i 20 min. Hældes på flaske. Flaskerne stilles ved 21 grader i 14 dage. Der er flasket 27,2 liter i alt.
01/05/10: Klar til drikning
Råvarer ca. 312,- kr. – Literpris ca. 11,5 kr.