Produktionsdato – 31/8/08
40 l vand
12,5 kg munich malt – EBC 20
2 kg caracrystal munich II malt – 120 EBC
600 g coffee malt – 500 EBC
100 g Styrian Goldings humle – alphasyre 5,0%
100 g Ahtanum humle – alphasyre 4,9%
1 kg spraymalt – lys
1 kg kandis granulat
4 stk stjerneanis
18 stk nelliker
Lidt rørsukker
Lidt Safbrew S-33 gær
0.00: 40 l vand i gruekedel
0.40: 12,5 kg munich malt, 2 kg caracrystal munich II malt og 600 g coffee malt tilsættes når vandet er 67 grader – temeraturen måles til 57 grader efter tilsætning af malt.
0.50: Temperaturen når igen 67 grader
1.00: 5 liter vand på 65 grader hældes i gruekedlen
2.05: Temperaturen hæves til 77 grader
2.30: Temeraturen måles til 77 grader
2.40: Sigten med masken løftes op og sparkes med 12 liter vand på 77 grader – drypper af.
3.00: Urten bringes til kogning
3.40: Urten koger ved 100 grader og 100 g styrian golding humle, 1 kg kandis granulat, 1 kg spraymalt, 4 stk stjerneanis og 18 nelliker tilsættes
4.20: 50 g ahtanum humle tilsættes
4.35: 50 g ahtanum humle tilsættes
4.40: Urten afkøles til 27 grader
5.50: Temperaturen måles til 27 grader. OG (original gravity) måles til 1090. Urten hældes på to gærtanke med henholdsvis 21 liter og 14 liter. Gærstarteren tilsættes, og stilles til gæring ved 24-25 grader.
05/09/08: Omstikning til nye gærkar – placeres ved 24-25 grader
20/09/08: Final Gravity (FG) måles til 1038. Alkohol måles til 7.0 Vol. %. Carbonering i gærtank 1 med 19 liter; 103 g rørsukker og lidt gær. Carbonering i gærtank 2 med 13 liter; 73 g rørsukker og lidt gær. Tankene står i 20 min. Hældes på flaske. Der er flasket 32 liter i alt på 84 flasker. Stilles ved 20 grader.
01/12/08: Klar til drikning
NB. Gærstarter med gær og ½ l distileret vand på 24 grader bruges ved tilsætning af gæren til urten. Gærstarteren sættes over ca. 1 time før gæren skal i urten.
Råvarer ca. 450,- kr. – Literpris ca. 14,- kr.