Når man mæsker sin øl har man først brug for at fjerne sin malt, og senere sin humle. Dette kan gøres med en hulske eller en køkkensi. Jeg har valgt at få konstrueret et sigte i rustfri stål. Sigten er fyldt med huller på 1 mm x 5 mm. Dette er nok til at malten og humlen ikke ryger igennem hullerne. Den smule der ryger igennem betyder intet.
Sigten er konstrueret med hævet bund, så bunden af sigten er 5 cm. over bunden af gruekedlen. På den måde undgår man at det brænder på.
Sigten er lavet så den lige passer ned i gruekedlen. På den måde foregår hele brygningen i sigten.
Sigten skal selvfølgelig op igen, når henholdsvis malten og humlen skal tages fra. Derfor er der lavet et håndtag i rustfri stål, der lige passer til sigten.
I den øvre kant af sigten er en ramme, hvor håndtaget passer i. På den måde kan sigten løftes op af gruekedlen. Dette er et to-mands job. 14-17 kg. tør malt, der suger vand, bliver meget tungt!