Sea Bird – India Pale Ale
Sea Bird er en engelsk IPA på 6,2% vol. Øllen kommer fra det danske bryggeri Bryggeriet S.C. Fuglsang A/S. Øllen er brygget med malt fra familiens eget malteri.
Anmeldelse #017
Anmeldelse af Sea Bird
Duft:
Der er ikke den voldsomme humleduft, når man første gang sætter glasset op til næsen. Der er en mere afdæmpet duft af humle, som antyder at der ikke brugt meget aroma humle. Man fornemmer dog en smule bitterhed i duften. Der er også en fornuftig sødme, og der fremkommer langsomt en fin duft af karamel. Alkoholen mærkes ikke i næsen.
Smag:
Humlen er mere tydelig i smagen end den er i duften. Der er en god og kraftig bitterhed. Der er ikke brugt humle med frisk citrus smag, men mere bitter-humle til at lægge en god bund. Malten er også ganske fint til stede i paletten. Bagved humlen er der en god sødme, og tydelige noter af karamel malt. De 6,2% vol gør sig heller ikke synderligt bemærket i smagen.
Eftersmag:
Der er en god lang eftersmag på øllen. Igen gør bitter-humlen et godt stykke arbejde. Der er tydelige bitre noter på tungen, som til tider næsten virker tør. Malten er også fint tilstede, men i mindre grad end i paletten. Man mærker stadig sødmen i mundhulen, men noterne af karamel er noget mere svage. Det er først i eftersmagen man mærker alkoholen i denne øl. Der en en fornuftig alkohol varme i munden, som er med til at give en god afslutning på oplevelsen.
Konklusion:
Vi har her en ganske fornuftig øl. Forventer man en frisk og sommerlig IPA, så skal man ikke købe denne. Øllen overlever på den kraftige bitter-humle om den fornuftige matsammensætning. Netop karamellen er med til at trække den øl op i smag, da IPA ofte kan blive lidt for tynde i smagen, og kun klare sig igennem på friske aroma-humler. Men hver ting til sin tid. Det er i hvert fald ikke som Monty Python siger i Live from Hollywood Bowl: “It’s bloody… albatross flavour… Bleedin’ seabird bleedin’ flavour”. Ikke at jeg har smagt albatros, men det er næppe specielt godt. Konklusionen på denne anmeldelse af Sea Bird er, at det er interessant med en IPA, som overlever på bitter-humle og maltsammensætning.