All Day IPA

All Day IPA – Sessions Ale

All Day IPA er ameriansk IPA på 4,7% vol. Øllen er brygget på Founders Brewing Company, der selv kalder øllen for en “Session Ale”.

Anmeldelse #012

Anmeldelse af All Day IPA

Duft:

Der er en god og frisk duft i denne øl. En citrus-agtig aroma er det første, som rammer næseborene, når man stikker næsen hen til glasset. Efter lidt tid i glasset, så gøres der langsom plads til de lidt dybere noter. Man mærker nu en god maltsødme i næsen. Kombinationen leder næsten tankerne hen på de gule althea bolsjer. Alkoholen er ikke at mærke i duften.

All Day IPA

All Day IPA

Smag:

Smagen er også utrolig frisk. Man mærker en god syrlig og bitter humle, som det første når man tager en mundfuld. Når smagsløgene har tilpasset sig, så fremkommer også her en fin maltsødme. Sødmen bliver dog aldrig dominerende, men holder sig fint i baggrunden, så humlen får lov at styre oplevelsen. Man mærker en let metallisk bismag i baggrunden. Heller ikke i paletten fornemmes de 4,7% alkohol.

Eftersmag:

Der er en medium lang eftersmag. Humlen er dominerende i starten, hvor de friske og citrus-agtige nuancer er tydelige. Langsomt overtager sødmen, som lægger sig som et fint lag i munden. Kombinationen leder også her tankerne hen på althea bolsjer, dog ikke ligeså søde som de er. Den metalliske bi-smag er ikke at finde i eftersmagen. Oplevelsen slutter af i en lidt tør fornemmelse i munden.

Min karakter på Untappd

Konklusion:

Dette er en ganske fin øl. Jeg sidder og drikker den i 32 graders varme, og det passer den godt til. Der er en friskhed over øllen, som bare står sig godt i sommervarmen. Samtidig tilbyder øllen en god dybde i form af maltsødmen. Det giver en ganske god kompleksitet og en god oplevelse. Man kan købe øllen for omkring 20,- kroner i mange supermarkeder, og det er den bestemt værd. Jeg var heldig at finde en flok på tilbud til 10,- kroner stykket, så hylden blev naturligvis tømt. Konklusionen på denne anmeldelse af All Day IPA er at det er som flydende althea bolsjer, som gør sig godt på en varm dag.