Triple Secret Des Moines Brune

Triple Secret Des Moines Brune – Belgian Strong Dark Ale

Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple Brune, som det fulde navn retmæssigt bør være, er en Belgian Strong Dark ale på 8,0% vol fra Frankrig. Øllen har vundet guld i World Beer Awards 2017.

Anmeldelse #004

Anmeldelse af Triple Secret Des Moines Brune

Duft:

Næsen rammes først af en fin sødme, som kommer fra malten. Når næsen har justeret sig til duftene, så fremkommer der noter af svesker og rosiner. I baggrunden kan man svagt ane lidt kaffe og chokolade. Efter lidt tid i glasset ændrer duften en smule karakter. Jeg kan ikke helt sætte finger på, hvad præcis duften er, men det minder lidt om den jeg kan huske fra da jeg var barn, og min undulat var helt tæt på næsen. Det leder tankerne hen på fuglebur og fjer, men ikke på en dårlig måde. Man mærker ikke alkoholen i næsen.

Triple Secret Des Moines Brune

Triple Secret Des Moines Brune

Smag:

Smagen er også præget af sødmen, som også var at finde i næsen. Igen er det de mørke noter som dominerer. Også her tænker man svesker og rosiner som de dominerende udtryk. Efter et par mundfulde bliver chokolade og karamel nuancerne tydeligere. Man fornemmer ikke umiddelbart bitterhed fra humlen i smagen, men man mærker en smule tørhed på tungen. Alkoholen er en lidt tydeligere i paletten, men de 8,0% vol bliver aldrig dominerende.

Eftersmag:

Der er en medium til lang eftersmag på øllen. Afslutningen er, som både duften og smagen, præget af sødmen. Man mærker et lag af sødme, som blot bliver tykkere og tykkere i munden. Tørheden, som også var svagt at ane i smagen, er tydeligere efter noget tid. Dette bevirker at den næsten voldsomme sødme, ikke bliver alt for dominerende, og bliver for  vammel. Man mærker en smule varme i munden fra alkoholen.

Min karakter på Untappd

Konklusion:

Dette er som sådan en ganske fin fransk udgave af en Belgian Dark Strong Ale. Den har en del at byde på, og det tager et godt stykke tid at tømme glasset. Den fortjener at man bruger noget tid sammen med den, da den ændrer karakter efterhånden som man drikker af den. Man kan købe en øl på 33 cl. for lige under 30,- kroner, og det er den sådan set værd. Jeg var heldig at finde dem nedsat til 5,- kroner stykket i mit lokale supermarked, så jeg købte dem de havde. Jeg har gode erfaringer med at gemme netop denne øltype i flere år, hvilket giver en helt ny næsten vinøs oplevelse når de åbnes. Konklusionen på denne anmeldelse af Triple Secret Des Moines Brune er, at øllen absolut er god, men den kommer ikke i nærheden af de rigtige belgiske mørke ales.

5/5 (4)